Over de therapeut
Ik ben Julie van Leeuwen, 1985. Na afronding van mijn studie tot psychosociaal therapeut in 2012, ben ik als therapeut gaan werken in verschillende functies en settingen. In 2017 heb heb ik mij middels een opleiding verder verdiept in Beeldcommunicatie (Transactionele Analyse) en speltherapie. Tot 2022 was ik tevens werkzaam als manager van drie dagbehandelingen.
Als therapeut heb ik met verschillende mensen mogen oplopen, zowel jong (vanaf 16 jaar) als al wat ouder, mensen met verschillende (culturele)achtergronden, mensen met uiteenlopende vragen en doelen. Ik vind het belangrijk een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin jij je verhaal kunt delen, diepgaande inzichten in jezelf kunt verkrijgen en waardevolle tools kunt leren om met moeilijkheden om te gaan.
Mijn uitgangspunt ben jij... want de oplossing zit al in je, het enige dat ik probeer te doen is jou daar weer mee in contact te brengen. Dat doen we met behulp van verschillende therapievormen die tegelijk kunnen worden ingezet. Jouw doel wordt zo op verschillende manieren benaderd.
Hoe ik werk...
- Gelijkwaardig naast je staan als mens en professional vind ik belangrijk, ik kan jouw gedachten niet lezen, ik kan niet door je heen kijken en ja, óók ik heb nog steeds mijn valkuilen. Ook ik ben mens, net als jij.
- Van oorsprong is psychosociale therapie gesprekstherapie. Omdat ik integratief werk kijk ik vooral naar welke vorm het beste bij jou en jouw doelen aansluit. We praten, schrijven, maken beelden, gebruiken materialen en maken connectie met jouw gevoelens en het lichaam.
- We werken met een gepersonaliseerd plan waarin jouw doelen worden vastgelegd. In het plan is tevens opgenomen hoe we aan de doelen gaan werken en welke therapeutische interventies ingezet worden, zo wordt duidelijk wat jouw coachings- of therapietraject inhoud en kunnen we regelmatig checken of jouw doelen behaald worden. Na 6 sessies vindt er een tussenevaluatie plaats.
- Binnen de praktijk wordt er alleen gewerkt met therapeutische modaliteiten waarin ik ben opgeleid. Je kunt denken aan Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Gestalt therapie, Transactionele Analyse (TA), Beeldcommunicatie (TA), Rationeel Emotieve Therapie (RET), Mindfulness, Oplossingsgerichte Therapie en Motiverende gespreksvoering.
- Humor vind ik belangrijk, in mijn eigen leven maar ook in het coachings- of therapieproces... Er wordt dus ook regelmatig gelachen.
- Ik werk veel met beelden, een beeld wordt veel sneller in het brein verwerkt. Vaak is het ook makkelijker om een beeld neer te zetten dan over iets te praten.
- Wanneer een sessie intensief is geweest maak ik een korte samenvatting voor je. Als je wil krijg je op maat gemaakte oefeningen mee zodat je ook in jouw dagelijkse leven optimaal kunt profiteren van hetgeen je je in de coaching of therapie eigen maakt.
- Verschillende therapievormen worden tegelijk ingezet (dit heet integratieve therapie) waardoor we jouw doel op verschillende manieren benaderen.
- Er wordt gebruikgemaakt van technieken die evidence based zijn.
Wat zijn de kosten?
Een coaching sessie van 60 minuten kost €75,00 excl.BTW
Een therapiesessie van 60 minuten bedraagt € 80,00
Ben je aanvullend verzekerd dan is het mogelijk dat een deel van kosten vergoed worden:
- Individuele psychosociale therapie wordt vaak vanuit de aanvullende verzekering, gedeeltelijk vergoed. Voor een vergoedingen overzicht per verzekeraar klik hier Check ook altijd bij jouw eigen zorgverzekeraar of de therapie binnen jouw pakket vergoed wordt. Vergoeding van complementaire psychosociale hulpverlening vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering en valt onder alternatieve zorg.
- Relatie therapie wordt meestal niet vergoed.
Ben je niet aanvullend verzekerd en is het bedrag te hoog voor je dan kunnen we kijken of we inkomensafhankelijk tarief kunnen toepassen. Dit doen we om de begeleiding voor iedereen toegankelijk te maken.
De kosten van de therapie vallen niet onder het eigen risico. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.
Kan ik eerst een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen?
Jazeker! Het is belangrijk dat je een indruk krijgt wat Lev voor jou kan betekenen, of de therapeut en diens werkwijze bij je passen en of jouw vraag tot zijn recht komt. Een kosteloos en vrijblijvend kennismakinggesprek kan live of via een beveiligde video verbinding. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur.
Ethische waarde en beroepscode
Lev is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie. In de praktijk wordt gewerkt volgens de ethische waarde en beroepscode van de NFG, klik hier om deze te lezen.